متن این ویدئو :

با عرض سلام و ادب کیایی هستم مدیر وب سایت dotnetexpert.ir  و نویسنده ی پلتفرم خودکار

با یک قسمت دیگر از سری ویدئوهای تور آشنایی با پلتفرم خودکار در خدمتتون هستم.

دوستان در این قسمت می‌خواهیم راجع به کدنویسی سمت database صحبت کنیم من اول وارد سیستم میشم از منوی اصلی قسمت توسعه مدیریت کدها، کدهای تحت database، همانطور که مشاهده می‌کنید توی ورژن یک فعلا فقط کدهای تحت Sqlserver ساپورت می کنیم ولی ان شاءالله توی ورژن های دیگه کدهای تحت Oracle را هم اضافه می‌کنیم اولین قسمتی که باید انتخاب کرد نوع ارتباط یا Connection است وقتی شما پلتفرم را نصب می‌کنید یک ارتباط پیش فرض وجود دارد , یک Connection پیش فرض شما میتونید n تا Connection تعریف کنید و آنها را روی database به Sp ها، view ها، پروسجورها و جداول مختلف اساین کنید آن Connection ها را و دسترسی بدهید و این Connection ها را در اختیار برنامه نویسانتان قرار بدهید و بدون اینکه نیاز باشه برنامه نویس آن Connection اصلی را بداند فقط میاد نوع ارتباطی را که دسترسی دارد را انتخاب می کنه و از آن ارتباط استفاده میکنه .

منتها چون این پلتفرم وقتی نصب میشه شما باید حتما بدونید Connection String را برای ارتباط پیش فرض وارد بکنید من برای اینکه این Connections را وارد کنم باید برم قسمت اطلاعات پایه قسمت مدیریت محتوا مدیریت اطلاعات پایه از قسمت نوع اطلاع پایه قسمت ارتباطات Sql server Connections را انتخاب می‌کنم و ارتباط پیش فرض دوستان همین‌طور دقت می‌کنید اینجا آنجایی که شما باید Connections String تون را تعریف کنید من حالا Connections String را تعریف می کنم و دوباره ادامه ی مطلب را براتون توضیح می دهم بعد از اینکه ما Connection مان را انتخاب کردیم می رسیم به قسمت انتخاب کد من دو دسته کد را این جا قرار دادم یکی کوئری های سیستمی و یکی رویه‌های خودکار همون stored procedure های پلتفرم خودکار .

من اول کوئری های سیستمی را توضیح میدم، کوئری های سیستمی ببینید چون ما اینجا به sql server management studio دسترسی نداریم برای اینکه اطلاعات جداول و ویو و دیتابیس را ببینیم باید از خود دستورات sql استفاده کنیم.

 اینجا یک سری stored procedure یا tsql  است که هر کدام یک سری اطلاعات به شما می دهد مثلا اولی برای ویوها هست و دومی رویه راهنما است که اسم جدول را به آن می دهیم اطلاعات آن جدول را به ما می‌دهد .

دومی باز یک کوئری هست که اطلاعات جدول را می‌دهد کلیدهای خارجی ایندکس نشده کلیدهای خارجی ایندکس‌های پیشنهادی DMV رویه‌های ذخیره شده کوئری ستون‌های یک جدول، جداول و ویوها، جداول ساخته شده توسط کاربر، اطلاعات دقیق‌تر جداول، Consstraints ها، Triggersها و توابع و جستجو در رویه‌ها من حالا همین مثلا" رویه راهنما را انتخاب می‌کنم اینجا انتخاب فایل را می‌زنم help.sql را انتخاب می‌کنم. همان طور که مشاهده می‌کنید اینجا یه Sample هم دارد.

 برای اینکه کدهای tsql که اینجا می‌نویسید اجرا بشه دو تا دکمه اجرا داره که یکی اجرای کوئری با Ctrl+E هم اجرا میشه و یکی هم اجرای دستور، اجرای کوئری همون اجرای Select است که وقتی شما می‌خواهید Select را اجرا کنید شما باید از اجرای کوئری برید، اجرا دستور هم حالا غیر از Select، حالا Update، Insert و create stored procedure هر دستوری دیگر است از اجرای دستور میریم.

 من الان این یک تکه را انتخاب می‌کنم و Ctrl+E را می زنم همانطور که مشاهده می‌کنید من الان اطلاعات جدول masterDataKeyValues را می خواستم ببینیم اینجا آورده owner اسم ستون‌هایش را و حالا سایر اطلاعاتی که این جدول دارد.

 بقیه Sp های که در این قسمت کوئری های سیستمی هستند همین شکلی هستند یکسری راهنمایی در مورد دیتابیس به شما می‌دهند منتها فقط توجه داشته باشید ممکن است سؤال برایتان پیش بیاد که ما اگه بخواهیم دیزاین Table را عوض کنیم چجوریه تو پلتفرم دیزاین Tableها فقط از طریق Entity framework و Code-First است.

 اونجا از طریق Migration History ، شما به طور کامل میتونید هر تغییراتی که لازم داشته باشید از طریق کدهای #C روی دیتابیس اعمال کنید که بعدا توضیح می‌دهم.

 اما قسمت دوم یا Category  دومی که ساختم رویه‌های خودکار یا stored procedure های اصلی پلتفرم را ببینید چند تا stored procedure  محدود داریم که چون بقیه کارها با Entity framework انجام شده .

مثلا همین اولی را برای نمونه باز می‌کنم دریافت وضعیت جنبه های Cache و مجوز یک آدرس صفحه، انتخاب فایل را می‌زنم و فایل را باز می کنم می‌بینید که عین Mangement استدیو شما اینجا می‌تونید alter procedure را بزنید و اسم را بنویسید و حالا یک نکته جالب هم است ما بعضی وقت ها یه چیزهایی را می نویسیم که قابلیت هایی دارند که مدنظرمون نبوده ولی نکته ی جالبی حالا.

 من اگه یک خط دستور را اجرا کنم این پیغام خطاهایی را که می‌بینید من الان دستوری را که اجرا کردم گفتم که Titel و Html  را از جدول webpages برداریم. جدول webpages جدولی که صفحات وب سایت شما در آن است و شما با همین یک خط می‌تونید کل Preview صفحاتتون را ببینید این پیغام خطاهایی هم که داد به خاطر Previewهای ناقصی است که اینجا میاد برای همین بود حالا این اصلا چیزی نبود که من می‌خواستم داشته باشم ولی خوب قابلیت ای که به صورت اتفاقی اضافه شده ولی خوب تو ورژن‌های بعدی این را اینترفیسش را قوی‌تر و مکانیزه‌ترش می‌کنیم ولی خوب تو این ورژن شما می‌تونید یک سرچ بزنید و ویو کلی از کل صفحاتون را ببینید و نکته دوم که می‌خوام صحبت کنم راجع به Sources کنترل است شما در پلتفرم روی هر کدی که می‌نویسید از جمله کدهای سرور یا کدهای کلاینت و کدهای دیتابیس قابلیت Sources control را دارند.

 من مثلا اگر یک تغییری در این کد بدهم و آن را ذخیره کنم و Source Control را اجرا کنم شما می‌بینید که اینجا یک ورژن برای من آمده و دکمه مقایسه هر ورژنی را که انتخاب کنید با آن ورژنی که توی ویرایشگر است مقایسه می کنید شما می‌تونید این ورژن داخل ویرایشگر را با دکمه انتخابگر برگردونید به ورژن های قبلی تون اینجا فرض کنید مثلا اگه ده ورژن داشته باشید شما می‌تونید پنجمی را انتخاب کنید بعد هم با ورژن‌های دیگه مقایسه کنید من حالا این دو ورژن را با هم دیگه مقایسه کنم می‌بینید که اینجا کاملا الان با هم یکی هستند , همینی بود که الان ذخیره شد.

 این Sources Control برای تمام کدهای شما وجود دارد این قسمت تو تور آشنایی چیز خاصی ندارد در ویدئوهای بعدی مفصل در موردش صحبت می‌کنیم.